Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри детски фестивал „Шарено цвете

Кметът Илко Стоянов откри фолклорния детски фестивал „Шарено цвете“, организиран от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
„Радвам се, че за трета поредна година се провежда този пъстър и цветен фестивал на талантите, защото в днешни времена усмивките са това, от което най-много се нуждаем. Мили деца, благодаря ви, че днес сте тук. Пожелавам ви здраве и успехи“, каза кметът Илко Стоянов и връчи грамота и плакет на Даниела Богданова, ръководител на фолклорна група „Бисери“ за усилията в подготовката и организацията на фестивала.

В началото на празничната програма за радост на малчуганите в небето полетяха шарени балони, символ на най-чистата детска радост и красота. Фестивалът започна с изпълненията на най-малките участници от детските градини.
Тази година на голямата сцена на площад „Георги Измирлиев“ своя талант ще покажат над 900 деца от Благоевград, Кресна, Симитли, Разлог, Бобов дол, Кочериново, Бел Камен, Горно Драглище, Момчилград. Във фестивала има и международно участие от Република Северна Македония.

Приветствие към всички изпълнители, посланици на българския фолклор и традиции отправи и Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ, която изрази надежда фестивалът „Шарено цвете“ да стане част от националния календар за изяви по интереси на децата на България. Тя и Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ връчиха грамоти на част от участниците и техните ръководители.

Празничната програма продължава и утре, когато своята програма ще представят и останалите участници от детски градини, възпитаници на учебни заведения, читалища и школи. Фестивалът не е с конкурсен характер, всички участници и ръководители получават статуетки и грамоти за принос в опазването и разпространението на българския фолклор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене