Около 20 опасни дървета премахват в Смолян

От сутринта в района на Военните блокове в Смолян се премахват опасни дървета. Причината е подадена жалба и подписка от живущите в квартала, че дърветата са опасни и могат да паднат на пътя.

За „Фокус“ Атанас Ратайски от отдел „Строителство, инфраструктура, околна среда и стопанисване на горите“ в община Смолян заяви, че за премахването на опасните дървета е ангажирана лицензирана фирма. „Там дърветата са на скала, на стръмен скат и преди време едно от тях се счупи, падна и съдра изолацията на наскоро санирана жилищна кооперация. Изпратена е лицензирана фирма, която извършва сечта. За нея отговаря инженер-лесовъд, който ще прецени как да бъдат разредени насажденията. Той на място преценя да остави по-младите, а опасните и тези, които могат да паднат на пътя, ще бъдат премахнати. Около 20 дървета ще се премахнат днес. Запасът в района е голям има около 70-80 насаждения“, поясни Ратайски и допълни, че хората в квартала се притесняват заради опасно надвисналите дървета и необходимо да се вземат тези мерки.

Планира се разреждане на насаждения и на още места в Смолян. Те също са по сигнали на граждани и са опасно надвиснали над улици и пешеходни зони и е добре да бъдат премахнати, каза още експертът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене