Топ Преса в Доспат! Тихият Кът – вкусни, домашно приготвени ястия на самия бряг на язовира!

Хотел-ресторантът „Тихият кът“ се намира в гр. Доспат, на 50 метра от брега на яз. Доспат. Ресторантът предлага разнообразна и вкусна храна, супи, готвени ястия, скара, специалитети и уникални деликатеси от доспатска пъстърва.

Задължително опитайте пъстърва на тиган, коктейл от зеленчуци за тонус и имунитет, пиле по родопски със селски картофки и студена ракия, крехо месце с домашни картофки. Ястията са изискани, приготвени по стари родопски рецепти от екологично чисти продукти, обслужването е отлично.

Тук наистина е много тихо, спокойно и приятно за релаксация място, според клиентите на ресторанта, изключително посещаемо, защото тук се приготвя не само вкусна храна, тук гледката е разкошна, магическо е мястото хората са отзивчиви и мили.

Един от дългогодишните домакини на ресторант „Тихият кът“ е Евтим Куцлев.

– Бихте ли ни разказали какво приготвяте във вашия ресторант?

– В нашия ресторант сме известни предимно с рибената чорба и с прясната пъстърва.

– Как приготвяте пъстървата? Тя е съвсем прясна, от язовира.

– Да, прясна от язовира. Приготвяме я по два начина – пържена на тиган и на скара. И по двата начина приготвена става вкусна. Пържената е в царевично брашно. Първо се овалва и така си се пържи без допълнителни овкусявания, с пресни картофки, тук от нашия район, пържени. Така я предпочитат клиентите, пържена с картофки и лимонче.

На скара също става хубава пъстървата. Не е суха, остава сочна. Предлагаме и филета от прясна пъстърва, обезкостени филенца с кашкавал, орехи, пак така на скара изпечени. Панирани може. Филетата с кашкавал и орехи се завиват в алуминиево фолио и така се пекат. Много хубави и вкусни се получават.

Също и рибена чорба предлагаме вкусна.

– Рибената чорба изглежда много апетитна.

– Да и рибената чорба е от пъстърва – с лимонче, морковче, картофче, с пресен девисил. Клиентите я одобряват много. Винаги, по-всяко време, сме готови с прясна пъстърва и рибена чорба.

– Аз мисля, че това е целта на много от туристите и гостите на Доспат, не само на месните жители, да похапнат тук прясна пъстърва?

– Да, защото навсякъде другаде ще ядат традиционното българско меню – скара, салати, гювечета, докато прясна пъстърва не навсякъде може да ядат. Хубаво приготвена, наистина прясна пъстърва.

– А тук това е гарантирано?

– Гарантирано е на 100%! Качеството е гарантирано!

– Качеството е гарантирано, а цените как са?

– Цените мислим, че са достъпни, прилични. Клиентите са оставали винаги доволни.

– В ресторанта организирате ли събития, срещи, фирмени партита, кръщенета, рождени дни?

– Да организираме партита по всякакви поводи.

– Тук е приятна атмосферата, панорамата, има и градина през лятото.

– Да, работи и градината. Тя е доста голяма – 70-80 места обхваща. Винаги има хора, посещавано е заведението, приятно е, тихичко, спокойно е.

– Клиентите предпочитат навън, когато е топло, защото усещането е друго?

– Абсолютно, да! Променя се отношението към храната.

– Вкусната храна се съчетава и с красивата природа.

– Да.

– Нещо друго, което предлагате и е интересно за гостите на Доспат?

– Предлагаме традиционни гювечета, сирене по шопски, гювечета с колбаси, по ловджийски, по тракийски. Традиционните за българската кухня. Предлагаме скара, много хубаво телешко, тук от нашия си район, от местните ферми. Наистина вкусно телешко месо. Предлагаме и агнешко по поръчка.

– Може човек да се наслади на всякакъв вид традиционни ястия. Има богат избор, богато меню.

– Да, баница, родопски клин, баница с ориз също приготвяме по-поръчка. Пататник правим по поръчка, защото се изискват приготовления, то не става за пет минути, изисква си поне половин час.

– Така, че може и тези неща да предложите, които са традиционни за родопския край.

– Да, традиционните за нашия край специалитети и ястия!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене