ГЕРБ напуснаха НС, отиват на изслушването на Борисов

Те си тръгнаха от пленарното заседание и заради „Възраждане“

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна залата по-малко от 20 минути след старта на пленарното заседание. Причина за това стана изказване на депутатът от „Възраждане“ Деян Николов. По-късно представителите на ГЕРБ напуснаха парламента като цяло, за да отидат в Софийска градска прокуратура, където е изслушването на Борисов.

Деян Николов обясни, че преди повече от 30 години е приключила Студената война, след което в България е започнал нов колониален режим, който е „прикрит зад непрестанни манипулации на обществото чрез установен ред на политически и медиен монопол“, пишат от „24 часа“.

„Утайката на обществото беше инсталирана на върха на държавата. А всеки износил се политически проект, образ, беше грижливо заместван с нов такъв и така вече 34 години. Една добре смазана система, която ни заблуждаваше, че проблемът е в нас, докато унищожаваше държавата системно и методично“, каза той. Обясни и че България е била подложена на геноцид и унищожение от САЩ, която е установила пълен контрол върху политиката и медиите у нас и покровителстват олигархията.

„Предатели и мутри, някои от които все още са тук с нас и днес в тази зала“, каза той.

„В края на миналия век беше създадена и мрежата на Сорос и неговата фондация „Отворено общество“, която започна да създава лабораторните условия за отглеждането на обществен, социален и политически елит, който да поеме доунищожаването на българската държава на по-късен етап. По-късен етап, в който се намираме днес и лабораторни политици, които също са тук с нас в тази зала в този час. Някои от тях малко по-стари, други – съвсем пресни. Но всички си приличат по едно – модерни еничари, кълнящи се във вярност на евроатлантическите ценности, забравили род и родина, празни и плоски души, живеещи в страх, че някой ден някой ще натисне „ентер“ и тях, готови да закусват ежедневно в американското посолство за някоя година отсрочка на позорния им край“, каза Николов.

Обвини ги още, че мечтаят да станат посланици в чужбина, за да избегнат „куршум от системата“.

„За да не бъдем голословни е редно да дадем и някои от ярките примери, които са днес тук с нас и олицетворяват типичния американски агент в българската политика“, каза той и изреди кои фондации са такива обществени.

„Хора като Христо Иванов, чийто професионален път премина през директор на една неправителствена организация, наречена Институт за правни инициативи“

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене