Светът загуби вълшебен глас, Тина Търнър ще пее на небесната сцена

Легендарната Тина Търнър, Кралицата на рокендрола, почина на 83 г., съобщи „Скай нюз“, като се позова на говорителя на певицата. В съобщението се казва, че Търнър си е отишла тихо след дълго боледуване в дома си край Цюрих, Швейцария.  „С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражание“, се казва още в съобщението. Родената в САЩ звезда беше една от най-обичаните рок певици, известна с присъствието си на сцената и с поредица от хитове, сред които „The Best“, „Proud Mary“, „Private Dancer“ и „What’s Love Got to Do With It“.

Тина Търнър става популярна в дует с Айк Търнър в началото на 60-те, но в истинска звезда я превръща соловата й кариера. След спад в популярността, Тина Търнър прави едно от най-успешните завръщания на голямата сцена. През 1984-та албумът й Private Dancer се превръща в мултиплатинен хит. Той й носи и награда „Грами“ – само първият от цяла поредица големи успехи. След бурния си брак с Айк Търнър, певицата се жени за втори път през 2013-та. Тина Търнър има 4 деца, като най-малкия й син почина миналата година. Тя ще бъде запомнена с огромната си енергия и глас, който спечели сърцата на милиони по целия свят. Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ.

Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава широко признание и множество награди. Родена и израснала в американския Юг, тя става и швейцарски гражданин. Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо около 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си сценично присъствие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 г. Търнър се връща от полуоттеглянето си, за да предприеме турнето „Тина!“ по повод на 50 годиншия юбилей. Турнето на Търнър се превръща в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. Ролинг Стоун я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене