Кюстендил с ротация на председателя на Общинския съвет

Общинските съветници в Кюстендил ще избират свой председател за последните месеци от мандата си, предаде репортер на „Фокус“. Това ще се случи по време на насроченото за 14.00 часа заседание на местния парламент.

В правилника за работа на Общинския съвет е посочено, че на всеки шест месеца се провежда процедура за избор на председател. Изборът се провежда от временна комисия, а гласуването става тайно, чрез бюлетини.

В предварителния дневен ред включва 25 точки. Съветниците трябва да гласуват изменение в действащата наредба за местните такси и цени на услугите. Ще отпадне текстът, който до момента позволяваше за платно паркиране до 30 минути да се заплаща цена от 50 стотинки.

Общинският съвет трябва да разгледа и доклади за дейността на читалищата за изминалата 2022 година. На гласуване ще бъде подложен и план на действие за общинските концесии за периода 2021-2027 година. Ще бъде предложен и проект на меморандум за партньорство за „Култура и креативност“ между Община Кюстендил, Столична община и Фондация „Асоциация за развитие на София“. Съветниците трябва да утвърдят и указания за прилагане на мерки допринасящи за общия архитектурен облик на Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене