След жестока трагедия в благоевградското село Падеш: Прокуратурата обвини в престъпление 21-годишната домакиня, „почерпила“ и отровила компания младежи с течност за чистачки

_thumb

Даяна А. отива на съд, след гостоприемството й издъхнаха Кристиян Чучков на 17г. и 19-годишната Даниела

Районна прокуратура гр. Благоевград. внесе обвинителен акт в Районен съд срещу 21-годишната Даяна А. К. за извършено престъпление, а именно затова че през месец март 2013 г., предоставяйки на 10.02.2013 г. в дома си, в с. Падеш, общ. Благоевград, ул. “Антон Попстоилов“, за употреба чрез изпиване на силно действащо отровно вещество – (розова течност за чистачки,, по непредпазливост причинила смъртта на повече от едно лице: Даниела Б. П. (на 19 г.), починала на 03.03.2013г. и Кристиян И. Ч. (на 17 г.), починал на 14.03.2013 г, пише в обявление на районна прокуратура Благоевград. Още 4-има от купона едва оцеляха в „Пирогов“.

Случаят потресе Благоевград миналата година, децата всички ученици бяха отишли на гости на приятелката си в селото. След като пили бира, по инициатива на Даяна, купонът продължил с предложен от нея ликьор от мазето. Ликьорът се оказа течност за чистачки, която буквално разяде органите на гостите й. Трагедията бе голяма за семействата на всички деца, но най вече за родителите на починалите Даниела и Кристиян. Кристиян Чучков бе най-малък от групата, дошъл случайно, за да намери смъртта си. Родителите му Мария и Иван, за които той бе единственото дете. Наскоро те осиновиха момиченце, което да запълни зейналата празнина. Съгласно обвинението Даяна е под заплахата на текст от закона, предвиждащ лишаване от свобода от 1 до 6 години.

прокуратура,  акт,  съд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене