Екшън по трасето за Гоце Делчев! Мъртво пиян, дрогиран и без книжка, не спря и стана страшно

Полицията в Банско се видя в истинско приключение в събота през нощта.

Шофьор на лек автомобил вдигна дежурните екипи на крак малко след полунощ, след като не се подчинил на стоп палка, и с мръсна газ избягал по главен път Банко – Гоце Делчев в посока Добринище.

Няколко екипа се включили в преследването и в района на Добринище шофьорът беглец е задържан. Оказва се стар познайник на ченгетата от Банско, криминалнопроявеният и осъждан за най-различни престъпления Р. Т. Тестовете за алкохол и наркотици се оказали положителни. уредите отчели над 2 промила алкохол и употреба на кокаин.

Изненадата била пълна след като се оказало, че в това състояние Р. Т. е шофирал и без свидетелство за правоуправление. Низ от престъпления, които вероятно ще му костват свободата. Той е закаран в следствия арест и ще бъде съден по бързата процедура. За пореден път случаят доказва, че по пътищата в областта става все по-страшно.

Шофьори в нетрезво състояние и дрогирани зад волана застрашават живота на останалите. Ежедневно полицейският бюлетин съобщава за заловени водачи след употреба на наркотици и алкохол, но тенденцията е броят им да се увеличава, въпреки ежедневните арести. /struma.com/

22 Май 2023 09:54 | Банско

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене