Впечатляващи нови скулптури водят туристи в Илинденци

Фондация “Арт център Илинденци“ ще представи поредната си творческа проява – “Арт център Илинденци – средище за изкуство и творчески обмен“. Събитието, което ще вдъхнови гостите, ще е на 25 май, четвъртък, от 11:00 часа в обновените пространства на на центъра, създаден преди много години от известния ни скулптор Иван Русев. Посетителите ще могат да видят творческите вдъхновения на именити творци, които са създали своите художествени произведения в село Илинденци, прочуто със своите лозови масиви и залежи на мрамор.

За доброто настроение на домакини и гости ще се погрижат певци, музиканти и танцьори. Част от проявата е и Фестивалът за съвременна фотография „Фотофабрика”, който прeдставя фотографията като изкуствo и интерзона, част от съвременнaта градска културнa среда. Събитието се организира с подкрепата на Община Струмяни и е по проект на Националния фонд „Култура”.

В своеобразния мраморен град са подредени скулптурните пластики на Иван Русев, както и на негови колеги от страната, Северна Македония и Румъния. Всички ще разгледат галерийния лабиринт сред скулптурните каменни градежи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене