Общинският съвет в Кюстендил с процедура за избор на председател

Общинските съветници в Кюстендил се събират на редовно заседание. Това съобщи на пресконференция председателят на местния парламент Иван Андонов. Заседанието е насрочено за 25 май от 14.00 часа в залата на Общината. Предварителният дневен ред включва 25 точки. Правилникът за работа на Общински съвет предвижда провеждане на тайно гласуване на председател на всеки 6 месеца. Това е и причината първите две точки от предстоящото заседание да са свързани с избор на председател.

Съветниците трябва да гласуват изменение в действащата наредба за местните такси и цени на услугите. Ще отпадне текстът, който до момента позволяваше за платно паркиране до 30 минути да се заплаща цена от 50 стотинки.

Общинският съвет трябва да разгледа и доклади за дейността на читалищата за изминалата 2022 година. На гласуване ще бъде подложен и план на действие за общинските концесии за периода 2021-2027 година. Ще бъде предложен и проект на меморандум за партньорство за „Култура и креативност“ между Община Кюстендил, Столична община и Фондация „Асоциация за развитие на София“. Съветниците трябва да утвърдят и указания за прилагане на мерки допринасящи за общия архитектурен облик на Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене