Слави обяви ще подкрепи ли експертния кабинет на ГЕРБ-СДС ВИДЕО

Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но сме спокойни, че сме направили това, което е правилно, каза лидерът на ИТН

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че партията му ще подкрепи идеята за експертен кабинет, предложен от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

„Ситуацията в държавата е отвратителна. Навремето имахме формат „Добре дошли в България“, насочени към чужденци. Тези чужденци ни обичаха. Ние защо не се обичаме? Защо не си обичаме държавата Какво става?

Заместник-главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико“, коментира Трифонов.

Той посочи и че през първата половина на юни изтича срокът и на сега действащия бюджет.

„ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, а не за да се пазари. Затова ще направи всичко възможно парламентът да работи. Но затова трябва да има правителство. За да свърши нужната работа правителството – то трябва да е от експерти, хора които разбират.

Затова ние ще подкрепим правителство от експерти. Защото, ако сега няма редовно правителство, след 3 месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи. А политиците, които отказват сега да решат тези проблеми, след 3 месеца пак ще искат да ги избираме.

Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще сме спокойни, че сме направили това, което е правилно. Затова сме влезли в този парламент, за да носим отговорност“, каза лидерът на ИТН.

https://www.facebook.com/watch/STTrifonov/

Очаквайте подробности!

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене