Ремонтират спешно покрива на Югозападна болница-Петрич заради течове

Започва ремонт на покрива на болничната сграда в Петрич. Налага се обновяването на покривната конструкция, тъй като хидроизолацията е с почти цялостна нарушена повърхност в резултат на външни атмосферни условия и амортизация. Вследствие на компрометираната изолация е налице и проникване на дъждовна вода в постройката. Изгнила е ламарината на обшивката, повредена е гръмоотводна инсталация, необходимо е предвиждането на мерки по осигуряване на пожарната безопасност, нови отдушници и шапки по комини.

С изготвения от Община Петрич проект ще се извърши основен ремонт на покрива с полагане на два пласта хидроизолация, както и изграждането на нова система за защита от мълнии. Ще бъдат поставени също и вентилационни шапки по всички отдушници. Целта е да се подмени всичко, за да се елиминират в бъдещ план проблеми с покрива, да спрат и течовете. Общата площ, която ще се ремонтира, е 1556 квадратни метра.

Приключи и ремонтът на неврологично отделение в Югозападна болница-Петрич, който се извърши със средства от общинския бюджет и на здравното заведение. Подменена е дограмата в отделението, освежени са стените, сменена е подовата настилка, извършен е ремонт на отоплителната, климатичната и ВиК инсталацията, има напълно ново обзавеждане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене