6 месеца затвор за купувач на гласове в Сапарева баня

Купувач на гласове получи присъда от 4 месеца затвор, но заради предишна условна присъда ще лежи дв месеца повече.

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да се търпи при първоначален „общ“ режим, по отношение на подсъдим от гр. Сапарева баня, който се призна за виновен за престъпления против политическите права на гражданите. Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, одобри, след направени допълнения споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение Дупница и защитата.

Обвиняемият Кирил М. се признава за виновен в това, че за периода от 20 до 27 март 2023 г. в град Сапарева баня, предлагал даването на имотна облага на С. С. от град Сапарева баня – парична сума (50 лева) и на В. К. от град Сапарева баня – закупуване на по-евтини авточасти, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите на 2 април за народни представители в полза на определена политическа партия.

Съдът наложи на обвиняемия и наказание „Лишаване от право да заема определена обществена длъжност“ за срок от 8 месеца. От наложените наказания следва да се приспадне времето, през което Кирил М. е бил задържан за 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 30.03.2023 г. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Деянието, за което бе одобрено настоящото споразумение е извършено в изпитателния срок на осъждането на Кирил М. с влязло в сила на 27.10.2022 г. споразумение по наказателно зело Районен съд – Чепеларе, с което му е наложено наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

Съдът в Дупница приведе в изпълнение наложеното на Кирил М. от Районен съд – Чепеларе наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване ,,общ“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене