Рокери от Дупница ремонтираха инвалидната количка на бивш борец

Членовете на мото клуб „Неразделни братя“ от Дупница днес гостуваха на бившия борец Исталиян Соколов от Ресилово и му върнаха ремонтираната инвалидната количка. 64-годишният Соколов е прикован към леглото от 40 г. и рядко напуска дома си. От две години инвалидната му количка е без батерии и се нуждае от ремонт.

„Събрахме средства за двата акумулатора, те са специални, струват общо 700 лв. и чакахме един месец да ги доставят. Освежихме количката и днес Исталиян беше много щастлив, че вече ще може да става от леглото“, разказа председателят на клуба Димитър Недев.

Животът на мъжа се преобръща, когато е състезател по борба и една от големите ни надежди. На едно от състезанията получава сериозна контузия на тепиха. Съперникът му, който се оказва доста по-тежък, му нанася необратима травма на прешлени. Следват операции, рехабилитации, но това не му помага да се вдигне на крака. За него грижи полага майка му. Въпреки това Исталиян не губи надежда поне да се придвижва, да излиза и се среща с приятели, а това вече става възможно след ремонта на инвалидната му количка. Преди време отново доброволци с дарения изградиха платформа на къщата му, за да може да излиза с количката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене