Деца и родители готвиха здравословно в детска кухня „Лакомчо“ в Сандански

В едно приятно и образователно събитие, деца и родители в Сандански се събраха в Детска кухня Лакомчо за провеждане на работилничка „Революция в храненето“, инициирано от Фондация „За храната“.

Инициативата имаше за цел да осведоми и обучи децата и техните родители относно важната тема и как да помагат при симптоми на хранителни алергии.
По време на работилничката, децата бяха запознати с понятието „хранителна алергия“ и научиха как да разпознават и реагират при симптоми на такава. Бяха дадени полезни съвети и насоки за справяне с хранителните алергии и как да се предотвратят нежелани реакции, а с помощта на предоставените материали децата се запознаха с темата на кампанията да бъдат добри и да приемат различията.

Но работилничката не беше само обучителна, децата се включиха и в кулинарна „работилница“, където готвиха здравословни и вкусни ястия без алергенни продукти. Заедно с родителите, те създадоха „шарена“ салата, използвайки различни зеленчуци и плодове, които са безопасни за децата с хранителни алергии. Освен това, децата бяха въвлечени и в приготвянето на специални бонбони, които не съдържат алергенни съставки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене