Ретро коли украсиха центъра на Благоевград, малки и големи със селфита до красивите автомобили

Центърът на Благоевград се превърна в автосалон на открито за над 150 ретро бижута на колела. Старите, но лъскави коли изпълниха площад „Георги Измирлиев“ днес по време на 20-ото издание на парада. Той бе открит от кмета Илко Стоянов и Андрей Андреев, председател на автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“.

Уникални автомобили и мотоцилети украсиха площада. Стотици благоевградчани дойдоха с децата си, за да се докоснат до тези впечатляващи возила. Мястото се превърна в сцена за дефиле на ретро колите. Деца и възрастни не пропуснаха възможността да си направят селфита с колите. Изборът им бе голям, тъй като на площада бяха паркирали над 150 автомобила и мотоциклета от България, Сърбия и Хърватия. Повечето от возилата бяха на по 50-60 години, имаше и по-стари, но възрастта въобще не им личеше благодарение на грижите на техните собственици. Наредени като за изложба бяха десетки коли – мерцедес, волга, буик, шевролет, трабант, ягуар, бентли, варшава, жигули с надпис „Народна милиция”.

„Това е скъпо удоволствие, но си струва, тъй като даваш живот на поостарели, но все още в блясъка си возила”, споделиха участниците в ретро парада. Понякога се налага да се подменя почти всичко – ходова част, мотор, тапицерия. А това може да продължи някоко години. „Всичко си струва – и времето, и нервите, усилията, и арите. Защото го правим с много любов”, категорични бяха собствениците на ретро колите.

Благоевградчани бяха впечатлени от естетическия вид, високия клас и разнообразието на автомобилите. Те бяха приветствани с музикални изпълнения от Биг Бенд-Благоевград.

„За мен наистина бе огромно удоволствие да разгледам всички тези коли и мотоциклети. Много е трудно човек да реши къде да отиде голямата награда, но трябва да има победител. Моят избор е наградата на Община Благоевград да получи “Мерцедес Аденауер“ от 1960 година“, заяви кметът Стоянов. Той връчи и благодарствен плакет на Андрей Андреев за отличната организация на инициативата.

Малко след обяд колоната пое по пътя към общините Симитли и Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене