Вход свободен и много изненади за деца и възрастни в музея на Благоевград днес

Регионалният исторически музей – Благоевград се включва днес в Европейската нощ на музеите. Това ще стане с удължено работно време, безплатен достъп до експозициите и редица вълнуващи събития.

По традиция програмата ще започне с така наречената „Детска нощ“ – множество предизвикателства към най-малката публика. В 15:00 часа ще започне концертът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В този час ще стартират и различните модули по интереси за децата – археология, природа, пъзели, грънчарство и арт модули. В „Детската нощ“ се включва по традиция и кукленият театър, този път с представлението „Студеното сърце“, което започва в 17:00 ч. в Младежкия дом.

От 18:00 часа програмата в музея ще продължи с концерт на Ансамбъл „Езерец“ и Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“. Свободен достъп до музейните експозиции ще бъде осигурен от 14:30 до 24:00 часа. Европейската нощ на музеите се наложи като най-значимата общоевропейска музейна изява. Тази събота с редица събития в инициативата ще се включат десетки музеи в цялата страна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене