ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ ”СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” С.МЕСТА

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий” с. Места днес празнува своя патронен празник. Гости на тържеството бяха кметът на община Банско Иван Кадев, секретарят на Общинска администрация Иван Докторов, кметът на с.Филипово Фаим Моллов, кметските наместници на с.Места – Елена Кюлева, на с. Обидим – Мариана Парлапанова и на с. Гостун – Илия Белев.
Тържеството се проведе в НЧ „Никола Вапцаров – 2010” с.Филипово, където се събраха настоящи и бивши учители, ученици и родители, а приветствие към присъстващите отправи Елена Боденова, директор на училището.

В своето изказване, кметът Иван Кадев подчерта, че в стремежа за запазване на националната и културна идентичност свое значимо място имат и малките училища като това в с.Места, които създават здравата основа на първите образователни етапи, върху които стъпва по-нататъшното образование на децата.

Уважаеми учители, ученици и родители, нека днешния празник ни напомни за това колко важно е да сме единни, за уважението към различните култури и традиции, за важността на образованието и знанието, които ни дават сила да преодоляваме предизвикателствата и откриват възможности и перспективи пред нас, заяви кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене