Мария Габриел обяви пред ДПС какво иска да бъде правителството, ето какво отговори Йордан Цонев

Имаме принцип, когато има да се свърши важна и отговорна работа се обръщаме към жените в партията, каза той

Мария Габриел посрещна парламентарната група на ДПС, начело с председателя й Йордан Цонев. Заедно с Габриел на масата за преговори седнаха Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Делян Добрев, Теменужка Петкова и Румен Христов. 

„Изправям се пред вас със знанието за голямата отговорност, която носим пред всички българи. Ключовата дума за срещата ни е „диалог“. Само с диалог между групите можем да заявим какво е необходимо за България. Имаме нужда от работещо правителство. Позволете ми да споделя своята визия за този екип на България, за който търся подкрепа“, заяви тя.

„Виждам екип, изготвящ мерки, приоритети и стратегии. Трябва да има амбиция за съставяне на правителство и работа в екип. На всички ни е ясно, че България има нужда от авторитет и в ЕС вървят динамични процеси, ако не сме активни участници, няма как да имаме своя приоритет в тях. Имаме ангажимент към българите в страната и чужбина“, допълни Габриел.

„За мен това е предизвикателството – да изпълним ключовата дума със съдържание. Би ми се искало в различията да откриваме това, което сплотява, обединява“, каза още кандидатът за премиер на ГЕРБ.

Тя изброи отново приоритетите, които ще има правителството, което ще води. 

Йордан Цонев взе думата като благодари на Мария Габриел за поканата за тази среща.

„Имаме принцип, когато има да се свърши важна и отговорна работа се обръщаме към жените в ДПС. Пожелаваме ви да завършите мандата си успешно и да започнем работата, която гражданите очакват. По отношение на приоритетите ще кажа само няколко неща, защото голяма част от тях изнесохме като наши. Голяма част от тях са и наши. Доколкото все още медиите са тук, бих искал да кажа, че изведоха от вас пред скоба приоритета в трета точка – искането за освобождаване на главния прокурор“, заяви той.

„Нашият председател каза, че смятаме, че има напрежение в обществото и подкрепяме тази ваша инициатива. Всички партии говорят за съдебна реформа, но само ДПС внесе проект за промени в Конституцията, които предвиждаха дълбоки реформи“, допълни Цонев.

Той припомни, че ДПС също смята, че преминаването през политическата криза минава през съставянето на редовен кабинет.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене