Община Петрич в преразход от разчистване на изхвърлени стари гуми

Не спира практиката за изхвърлянe на излезли от употреба автомобилни гуми на непозволени места в община Петрич.
За да не бъдат запалени тези гуми, служители на звено „Общинска охрана“ ги събират и извозват по надлежния ред. Следва транспортиране до специализиран обект за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане. Този процес струва на бюджета немалко средства, а когато говорим за повторяемост, разходът се увеличава още повече.
Само за 2022 година Община Петрич е събрала и извозила 20 тона изхвърлени автомобилни гуми. За това е заплатила от бюджета 20 000 лева.

За тази година има отново сключен договор с фирма, който включва транспортиране и последваща обработка, за която се заплаща допълнително. От началото на годината са събрани и чакат за извозване от Депото около 9 тона гуми, всеки момент ще бъде организирано транспортирането им. Община Петрич няма задължение да извършва този процес, но го прави, за да не се замърсява околната среда, както и да се стопират безумните палежи на стари гуми.
Община Петрич призовава гражданите да подават информация, ако станат свидетели на изхвърляне на гуми втора употреба, за да понесат своята отговорност нарушителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене