Георги Коритаров гост в ЮЗУ по случай 20-годишнината на катедра „Социология“

106770-koritarov-uzu

С конференция, посветена на ценностите в българското общество и промяната им през последните години, започнаха честванията на 20-годишнината от създаването на катедра „Социология” в ЮЗУ. Гост на първата от редица прояви на социолозите бе журналистът Георги Коритаров.

Социологията е наука която тепърва ще има стойност. Тази наука незаслужено е обсипвана с епитети за субективност и преднамереност. Това заяви пред студентите днес в ЮЗУ Георги Коритаров.

„Сама по себе си социологията е една от основите за разбиране на обществените настроения и за тяхното позитивно надграждане, направляване и структуриране на наистина модерни визии за развитието на обществото и страната. Социологията е ключова наука и мисля, че има тепърва какво да се очаква от нея като наука и като обществена приложимост“, каза още Георги Коритаров.

 

Конференцията днес бе открита от ръководителя на катедра „Социология” доц. д-р Мария Серафимова. В днешната проява се включиха студенти от Клуба на социолога, които дискутираха процесите на преоценка на ценностите в българското общество. Любопитен факт е, че повечето от бъдещите висшисти все още не са били родени на 10 ноември 1989 година. Затова позицията им за променените ценности на българина през последните 25 години се базира главно на разказите на съвременници на прехода, както и на написаното в публикации и архиви.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене