Община Белица се побратими с македонската община Чаир

Община Белица се побратими с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония, съобщи кметът Радослав Ревански.

„В Брюксел имах честта да завършим процеса на едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие Чаир. Заедно с колегата Visar Ganiu се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива.

Както в България, така и в Северна Македония кметовете настояваме за по- голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към общините.

В присъствието на посланиците на България г-н Румен Александров и на Северна Македония г-н Зюлфи Исмаили подписахме договора за побратимяване. Заедно с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, зам.кмета на Белица г-жа Красимира Мавродиева , Джемиле Сапунджи-главен счетоводител на община Белица, кметовете на Чаир Висар Ганиу и на Струмица г-н Костадин Костадинов и техните екипи бяхме на посещение в Брюксел по покана на президента на Европейските либерали и Еврoдепутат от ДПС г-н Ilhan Kyuchyuk, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония. Побратимяването на общините стана по негова инициатива, за което искрено му благодарим“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене