Борисов към депутатите: Да си носим отговорността, трябва да има кабинет

Снимка: БГНЕС

Нинова го обвини, че от него зависи формирането на правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към депутатите от парламентарната трибуна и ги призова да понесат отговорността и да излъчат кабинет.

Той благодари на служебните министри, който участват в парламентарния блиц-контрол, който се провежда всяка първа сряда на месеца.

„Днес можеше да има тук министри излъчени от този парламент. Ние трябва да носим отговорност за граници, за еврофондове, за всичко останало. Ние си тупаме парламентарно време, няма комисии и ще убием и днешния ден, а иначе с този апломб задаваме въпроси да ни отговарят, а от преди месец е това“, обвини той депутатите от всички групи.
„Да се вземем в ръце, да си носим отговорността и да си направим правителството, които и да го направят“, призова Борисов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче го обвини, че сформирането на правителство зависи от ГЕРБ.

„Това, за което призовавате зависи единствено от вас и не се опитвайте да прехвърляте отговорността на другите. Изяснете си за себе си, за партията, за парламентарната група какво предлагате, защото загубихте едни месец в шикалкаване. Губим времето на държавата, като че най-много вие трябва да носите отговорност, трябва да кажете какво точно предлагате“, скочи тя.

Според нея трябва да се определят национални, надпартийни приоритети.

„И спирате да си мерите програмата, слагате си разумен срок за колко време тези неща мота да се свършат – за 6 месеца, за една година и след това каните партиите и виждате в какъв формат може да стане това. Иначе само играете игрички“, обвини Нинова.

Николай Денков от ПП посочи, че вчера на Председателския съвет в НС е казал, че от политическата формация настояват да се изберат комисии, за да започне да работи Народното събрание.

Камелия Цветанова

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене