Известни са извършителите, които пребиха и ограбиха пенсионери в Благоевград

Нападателите са задържани

Трима души, сред които баща и дете, пребиха и ограбиха пенсионери в Благоевград. Извършителите са взели около 500 лева, после изпразнили хладилника на възрастно семейство. Накрая те нанесли и побой на беззащитните хора.

Нищо не предвещавало, че нещо ще се случи в дома на Ани и Славчо в понеделник вечер.

„Много рано си легнахме тая вечер. Те са ни наблюдавали сигурно къщата и като са решили, че известно време е тъмно, значи сме заспали дълбоко“, казва жената пред NOVA.

Къщата била заключена, но тримата обирджии измислили план, в който главната роля изиграло детето. Те се качили на терасата и го повдигнали, за да влезе през малко прозорче на тавана

„По едно време аз леко отварям очите и гледам светлинка, и две физиономии клекнали на пода и тършуват нощното ми шкафче, и аз казвам „А, крадци“, разказва пострадалата Ани Богушева. „Славчо скача, не е много добре със слуха, ама това го чу. Скачаме. Те бягат, а Славчо хваща момченцето за ръката. И то се изплашва и почва да казва: „Тате, тате“. Те влязоха и започнаха да го бият“, спомня си жената.

Ани опитала да се обади на 112, но от страх загубила гласа си. Накрая успял да се обади квартирантът.

Тримата извършители вече са задържани.

Само преди два месеца Ани и Славчо отново били жертва на кражба. Почеркът тогава бил същият – откраднати пари и изпразнен хладилник.

Стела Стоянова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене