С концерт, народно веселие и заря Хаджидимово чества своя празник

На 6 май православната църква почита паметта на Св. Вмчк Георги Победоносец. Гергьовден, 6 май, е специален ден за Хаджидимово, тъй като на този ден е празникът на град Хаджидимово, а също и храмов празник на Хаджидимовския манастир.

И тази година стотици миряни от региона, страната и Гърция се очаква да пристигнат в Хаджидимовския манастир още рано събота сутринта на Гергьовден. Всяка година в манастирът пристигат както християни, така и мюсюлмани, за да се преклонят пред чудотворната икона на свети Георги, даряват се и агнета за курбан за здраве.

Празничната програма за Гергьовските празници в Хаджидимово започна на 1-ви май с турнир по шахмат.

Тържествата за празника на Хаджидимово продължават днес, 4-ти май от 17:30 часа с Концерт на самодейните състави от община Хаджидимово , в залата на НЧ „Яне Сандански – 1928“.

По късно, от 20:00 часа предстои Рок концерт на група „ДАС“ на площад „Димо Хаджидимов“ в града.

На 5-и май/петък/ от 19:30часа – на площад „Димо Хаджидимов“

Посрещане на официалните гости от кмета на община Хаджидимово Людмил Терзиев и приветствие към жителите и гостите на града.

Вечерта ще продължи с Концерт спектакъл на Николина и Мария Чакърдъкови, Петя Шапкова и Неврокопския танцов ансамбъл

След това ще има ефектна празнична заря.

В събота, на Гергьовден, е и храмов празник на манастира в Хаджидимово. На 6-и май, от 08:00 часа – Тържествена света литургия в Хаджидимовският манастир „Свети вмчк. Георги Победоносец“ .

По късно през деня, от 11:30 ч. на площад „Димо Хаджидимов“ жителите и гостите на Хаджидимово ще се насладят на много музика, хорà и забавления.

Организаторите са подготвили Народно веселие със солисти: Мария Христова, Ирина Паскалева, Николай Пиринлиев, Боряна Карпузова, Цветанка и Петър Воденови, Кинче Вълева, Иван и Ивана Дякови.

От 19:00 часа Народното веселие продължава със солистите Георги Жбантов, Боби Шапков и Радостина Паньова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене