Македония: Ванга каза кога ще се оправим

Македония отново подхвана темата „Ванга“, видя BIG5.BG. Сайтът vecer.mk, който е един от най-популярните в западната ни съседка (заема 20-о място сред всички сайтове в страната), написа, че „легендарната предсказателка е предвидила кога ще се оправи Македония“. Забравилите корените си комшии съвсем очаквано са пропуснали да споменат откъде е пророчицата, на която разчитат да познае кога най-сетне ще имат истинска модерна и просперираща държава. Ако не бяха пропуснали, трябваше да напишат „България“, но е ясно, че от тази дума повечето в Македония получават истерични пристъпи.

Според дописката бившият депутат, някой си С. Синадиноски, докато е бил във Владата на Република Македония, е провел среща с Вангелия Гущерова, на която се поинтересувал какво ще му каже за съдбата на Отечеството си.

Тогава Баба Ванга му отговорила, че страната му ще бъде в криза, докато властта не се реши да започне експлоатация на рудника „Алшар“. Медията е категорична, че това е единственото находище на талий в света.

„Ванѓелија Гуштерова: Државата ќе биде во криза, додека власта не го даде рудникот „Алшар“, единствено наоѓалиште на талиум во светот.“

Предсказанието й е разчетено като начин Македония да се добере до „неизчерпаем източник на енергия“. После vecer.mk разказва историята на рудника, който бил споменат в „турските тефтери“ от 1481 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене