Студентката Евтимка Симеонова представи самостоятелна изложба „Светлина“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита самостоятелна изложба на Евтимка Симеонова, студентка във втори курс, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“.

Събитието откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков. Поздравления и пожелания за успех към талантливата художничка отправи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н. Васил Марков.

Експозицията, която носи името „Светлина“, включва 32 творби от живописта, графиката и рисунката. В своята изложба авторката представи учебни и творчески произведения, характеризиращи се с прецизна и точна рисунка и реалистичен подход на изобразяване. Живописните творби са 22, което показва предпочитанията на младата художничка към този вид изящно изкуство.

Според проф. д-р Емил Куков експозицията като първа самостоятелна проява на студентката пред публика, дава представа за творческите възможности на авторката. В жанрово отношение търсенията са многопосочни и отговарят на разнообразните ѝ интереси. Пластическото изграждане на образите е направено с умение и добро познаване на съответните техники.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене