Ремонтираха Детското отделение в МБАЛ – Девин

Приключи ремонтът на Детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Девин, информира кметът на общината Здравко Иванов. Това съобщиха от Общината. Реновирани са болнични, санитарни и общи помещения, подменена е изцяло ВиК и електрическата инсталации. Създадени са и изолирани помещения за лечение на пациенти с Covid-19, които ще бъдат оборудвани с централна кислородна инсталация. Изцяло ще бъде подменено и болничното оборудване, уточнява Радка Грозданова – изпълнителен директор на МБАЛ – Девин.

Стойността на ремонта възлиза на 250 964,75 лв. с ДДС, като от тях 100 000 лв. са подсигурени от бюджета на Община Девин. Финансиране е получено и от Министерството на здравеопазването, с което са създадени помещенията за лечение на инфекциозни болести , като са постъпили и дарения, уточнява градоначалникът на Девин.

„Това е поредната стъпка, която правим в посока на развитие на лечебното заведение. След финансовото оздравяване на болницата ще продължим с усилията си за подобряване на материалната база и в привличането на медицински специалисти“, коментира още кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Строителните и ремонтните дейности са приключени на 10 март т.г. и обекта е въведен в експлоатация от главният архитект на Община Девин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене