Кражба и погром в хипермаркети в Благоевград

На 02.05.2023 г. около 15.30 часа в 01 РУ Благоевград е получен сигнал за извършена кражба от голям хипермаркет в центъра на града. Управител на търговския обект съобщил, че преди минути от магазина е извършена кражба на две бутилки марково уиски на стойност около 106 лева.

Случаят е докладван в районната прокуратура, а полицейски служители на 01 РУ Благоевград се заемат с издирването на извършителя. В резултат на предприетите незабавни действия бързо е установен 39 годишен мъж от Благоевград, съпричастен към деянието, който е задържан със заповед за 24 часа. В районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК.

На 02.05.2023 година около 07.10 часа в 02 РУ Благоевград е потърсила помощ продавачка от магазин за хранителни стоки в благоевградския квартал „Струмско“, Пред органите на реда тя съобщила, че неизвестно лице е счупило витрини на магазина и е отнело два галона бира на обща стойност около 50 лева. Служители на 02 РУ Благоевград са извършили оглед на място и са уведомили прокуратурата за случая. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене