ДВУКРАТНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ в ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА надпревара с уеб сайт е учител от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

От 13 до 15 април 2023 г. в Интер Експо Център – София, се проведе ТРЕТАТА Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и иновации“. Част от конференцията бе церемонията за награждаване на победителите от Третата Националната класация за „Дигитални учителски блог решения“. Конференцията бе открита с видео обръщение от Европейския комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж – Мария Габриел. Имената на победители по категории в Третата национална класация за „Дигитални учителски блог решения“ 2023 в тазгодишната надпревара са:
Победител в категорията „Учителят личност“ с 691 гласа е г-жа Таня Манолова от ОУ ”Христо Смирненски” гр. Хасково.

Победител в категорията „Общност, култура и символи“ с 597 гласа е г-жа Теодора Нончева от ПГКНМА “Проф. Минко Балкански” гр. Стара Загора.
Победител в категорията „Модерна педагогика и дигитализация“ с 348 гласа е г-жа Заприна Глушкова от Средно училище “Никола Вапцаров” гр. Хаджидимово.
Победител в категорията „Идентичност в образователните практики“ с 244 гласа е г-жа Диана Тенева от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Хасково.
Победител в категорията „Хоризонт в образованието“ с 109 гласа е г-н Добрин Пелтеков от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” гр. Велико Търново

Втора златна купа получи хаджидимовският преподавател по български език и литература Заприна Глушкова, която я прави двукратен победител в Национална класация за дигитални учителски блог решения „DIGITAL-TEACH BLOGS BG 2023“. Тя спечели приза в категория „Модерна педагогика и дигитализация“. Миналата година тя бе ПОБЕДИТЕЛ в категорията „Общност, култура и символи“.

Наградите на общо петте отличени в различните категории бяха връчени официална церемония по време на Третата Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и иновации“. За жалост по независещи от г-жа Глушкова причини тя не успя да присъства на церемонията, но наградата получи чрез куриер – златна купа, сертификат, безплатна хостинг услуга – софтуер за използване завинаги, публикация в сп. „STEM в България, Европа и Света и други предметни награди. Сертификатът на старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова се връчва за принос в реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в България.
Все повече учители участват и допринасят за целта на класацията – споделянето на знания сред образоватeлните общности в България, информират организаторите. Националната класация има принос за реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu), подчертават те.

Заприна Глушкова участва с блога си https://belobrazovanie.weebly.com/, който бе стартиран по време на пандемията COVID 19 година с цел да задържи иначе изчезналото внимание на учениците към литературата. Тя сподели на своята фейсбук стена: „Тъй като днешните ученици пребивават по-дълго време в Интернет, отколкото в класните стаи, смятам, че е добре да можем да се срещаме и да общуваме и на страниците на тази платформа. Тук на тези страници публикувам информация, която да бъде полезна на моите ученици: литературни анализи, планове, готови съчинения по актуални теми, линкове към критически статии и други материали, които да улеснят подготовката по български език и литература. Сайтът предоставя разнообразна информация. Тук могат да преговарят и да научават нови неща, свързани с български език и литература.“

Като цяло блогът на госпожа Глушкова е в помощ на ученици от десетки паралелки и на интересуващи се колеги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене