Военен дрон и високопоставен израелски генерал, зам.-шефът на НСлС с горещи разкрития за атентата срещу Иван Гешев

Ясен Тодоров не изключи възможността в покушението срещу главния прокурор да участват и граждани от други страни, но каза, че заподозрян все още няма

„Чух какво каза министър Демерджиев, че има заподозрян, но заподозрян няма. Такова нещо няма!

Може да има някаква оперативна информация и да работят по някаква следа, но… всичко това трябва да бъде съгласувано с нас“, това заяви Ясен Тодоров, който е заместник – директор на Националната следствена служба (НСлС) във връзка с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.

Попитан дали извършителите са използвали военен дрон за наблюдение на движещите се автомобили в района той каза: „Поради спецификата на това престъпление и обществения интерес се изисква високо ниво на конфиденциалност и не можем да кажем цялата информация, с която разполагаме и да кажем за всички действия, които осъществяваме в момента“.

Тодоров бе категоричен, че този атентат е внимателно подготвян и то от дълго време.

„Само вещи лица могат да кажат с категоричност колко килограма е било взривното вещество. Специалисти, които бяха на място- дори и израелският такъв, потвърдиха, че тротиловият еквивалент е около три килограма.

Имаме уверението от израелските ни партньорски служби, че могат и по-сериозно да ни партнират“, каза Тодоров, потвърждавайки, че на мястото на атентата е имало и израелски експерт.

„Няма как да има взрив на самото платно – нали там минават автомобили, няма как да се постави непосредствено преди преминаването на автомобила на главния прокурор“, допълни заместник – директорът на Националната следствена служба в сутрешния блок на bTV.

„Дали извършителите, организаторите, извършителите са имали намерения да поставят взривни устройства и на други маршрути – няма как да кажа. Вероятно не всеки ден Гешев се движи с брониран автомобил.

Очаква се и всички лица, които са били в колата да дадат своите показания, за да имаме по-голяма яснота. Мисля, че няма никакво значение дали Гешев е пътувал със семейството си“, допълни той и бе категоричен, че това е изключително сложно престъпление.

Първа СНИМКА от щетите по автомобила на Иван Гешев

Тодоров не изключи в престъплението да участват и граждани от други страни: „Надявам се да достигнем до някакви резултати, но гаранции за това никой не може да даде“.

Той определи като нелепи твърдения, глупости и нелепици твърденията, че случилото се е инсценировка

„Това, което се случи онзи ден е върхът на айсберга на това, което се случва през последните две години“, допълни Тодоров.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене