Граничният полицай, хванат с 500 евро подкуп, остава в ареста

Окръжен съд Благоевград постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за граничния полицай Атанас Коцев, обвинен за 500 евро подкуп.

Пред съда той се оплака, че му е нанесен жесток побой при задържането. Бизнесменът, от когото прокуратурата твърди, че е поискал и взел 500 евро подкуп – Владимир Бойчев, е криминално проявен.

„Владо боклука измами мен, брат ми и баща ми с 50-60 хил. лв. Не пуснах жалба срещу него и той трябваше всеки месец да ми връща пари. Не съм взел подкуп, а пари, които той ми дължеше. От 17 години съм в МВР. Обичам си работата и мразя корумпираните полицаи“, каза пред съда Атанас Коцев и поиска мярка за неотклонение „подписка“, за да може да работи и да връща кредитите, с които твърди, че е бил измамен.

В съдебната зала стана ясно, че преди дни Коцев е бил осъден окончателно за ползване на фалшив документ и има условна присъда. Прокуратурата пък разполага с кореспонденция по вайбър и телеграм между полицая и Владимир Бойчев, в която полицаят се заканвал: „Ще бъдат рязани пръсти“. Разпитани свидетели обяснили, че се страхуват от заплахите на граничния полицай.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене