Майските музикални дни в Кюстендил, организирани от сдружение „Марин Големинов“, ще бъдат открити на 4 май

Майските музикални дни в Кюстендил, организирани от сдружение „Марин Големинов“, ще бъдат открити на 4 май в Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ с концерт в памет на сина на Марин Големинов – Михаил Големинов, който ни напусна внезапно през 2022 г. Това съобщиха от сдружението.

В представянето на композитора Михаил Големинов в Кюстендил са включени негови творби за пиано в различни комбинации – за лява ръка, за две, за четири ръце, за пиано и електроника, както и виртуозна концертна парафраза по известната оперета „Графиня Марица” от Имре Калман.

Ще прозвучи запис на една от творбите му за саксофонен квартет и електроника.

Произведенията, специално подбрани за този концерт, имат за цел да илюстрират таланта на Михаил Големинов да бъде различен във всяка своя следваща композиция, посочиха още от сдружението.

Организатор на фестивала е местното музикално сдружение „Марин Големинов“, в партньорство с Община Кюстендил, а в изданията му досега са взели участие над 300 музиканти от България и чужбина.

Във фестивалните дни през тази година са включени още оперен концерт в памет на проф. Павел Герджиков, изпълнения на камерен оркестър „Орфей“, Зорница Иларионова, Анжела Тошева, Иван Керековски, казаха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене