Обвиниха граничен полицай от ГКПП-Кулата за подкуп, взел 500 евро такса „спокойствие” в Сандански

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград се води разследване за взет подкуп срещу граничен полицай. Установено е, че прди два дни на 28 април в Сандански 40-г. полицейски служител Атанас Коцев. Чрез изнудване той поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение, той потърсил такса „спокойствие“ от бизнесмен от Благоевград. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП-Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества. Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем.
С постановление на наблюдаващия прокурор Коцев е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК – да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност. Разследването продължава.

Граничният полицай е заловен от служители на Вътрешна сигурност-София, които са го наблюдавали отдавна. В петък спецченгета са чакали да свърши смяната му на ГКПП-Кулата, за да пристъпят към ареста му в района на „Интерхотел-Сандански”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене