Нова измама набира популярност у нас, ето я схемата

Мними служители се обаждат по телефона и заблуждават човека, че е одобрен за смяна на печките на дърва с климатици или други екологични уреди

За нова измама сигнализират граждани от Плевен. Те са получили телефонни обаждания от непознати, които се представят за служители на фирма, извършваща обследване по проекта „За по-чист въздух“.

Мнимите служители се обаждат по телефона и заблуждават човека, че е одобрен за смяна на печките на дърва с климатици или други екологични уреди. Заблуждават още, че трябва да огледат жилището и да приберат старите им печки, съобщава БНР.

Това е измама, казва зам.-кметът Стефан Милев:

„Срокът за кандидатстване на общините пред програма „Околна среда“ е 21 октомври 2023 г. Дотогава в къщите на хората никой няма да влиза и няма да прави каквото и да е във връзка с обследвания на техните домове.

Приканвам гражданите на община Плевен, защото и малките населени места ще бъдат включени в тази програма, да не се подвеждат на такива обаждания. Има посочени телефони, на които могат да получат информация за тази програма. Това ще стане най-рано през януари месец 2024 г.“.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене