Ретрограден Плутон на 1 май – започва период на трансформации

На 1 май планетата на „смъртта“ и „прераждането“ Плутон става ретроградна в знака на Водолей. Ретроградността на Плутон ни засяга на психическо ниво, влияейки върху по-дълбоките слоеве на нашето същество. Тя ще продължи до 10 октомври 2023 година. Ретроградният Плутон ни насочва да разгледаме трансформациите от миналото, какво е отпаднало, какво се е издигнало и какво все още стои в сенките.

Плутон ще остане ретрограден във Водолей само до 11 юни, когато ще се върне обратно в Козирог, така че това е рядък период за задълбочаване на темите Плутон-Водолей. Влизането на Плутон във Водолей започна мощен и нов цикъл. Някои западни астролози дори смятат, че това е началото на нашия преход към ерата на Водолея.

Твърди се, че Плутон във Водолей носи повече сила на технологиите, по-голям фокус върху общността и хуманитаризма и духовния напредък. Всеки елемент от това, което носи Плутон, има светла и тъмна страна. Тази планета е процесът на „изгаряне“ на всичко и възходът, който идва, когато пепелта е готова да бъде трансформирана.

По време на ретрограден Плутон ние се чувстваме водени да разсъждаваме върху циклите на смъртта и прераждането в собствения си живот. Сега можем да обърнем внимание върху два периода. Първият е от 23 март 2023 година и това какви трансформации са настъпили от този момент. Как сме се променили и еволюирали? Как сме се преродили?

Следващият период, към който може да върнем е от 8 октомври 2022 г. Това беше последният ден, в който Плутон беше ретрограден. Нека помислим как се е променил животът ни от тази дата? Каква „смърт“ и „прераждания“ са се случили? През какви трансформации сме преминали?

Плутон действа фино, така че понякога е трудно да разберем как се е движил през живота ни. Дори поставянето на тези въпроси може да не ни даде яснотата, от която се нуждаем, за да разберем движението на тази планета.

Плутон работи върху по-дълбоките слоеве и наистина едва когато завърши пътуването си в определен зодиакален знак, бихме могли наистина да разберем мъдростта, уроците и трансформациите, които е предопределено да ни донесе.

Плутон е към края на пътуването си в знака на Козирог, но както показва тази ретроградност, все още имаме работа за вършене. През 2023 и 2024 година планетата ще продължи да се връща към Козирог. Едва през ноември 2024 г. Плутон ще остане във Водолей, отключвайки пълнотата на новия цикъл и вече давайки ни пълната картина на пътуването си в знака Козирог.

Как можем да работим с енергията на Плутон?

Бихме могли да помислим върху това какви промени са настъпили в живота ни и дали е необходимо тези промени да си останат така, или пък да бъдат коригирани.

Да помислим какво от себе си трябва да покажем под светлината на прожекторите. Да се изправим срещу това, от което се страхуваме, да не му позволяваме да властва над нас. Да се освободим дори от това, което вече не е под наш контрол.

Да изоставим всички сенки от миналото си, които допринасят за блокажи или болка в живота ни.

Да влезем в силата си и да помислим върху това кои вярвания, ситуации или взаимоотношения ни карат да се чувстваме безсилни и съответно да се разделим с тях.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене