Разширяват синята зона в Благоевград

Благоевград ще разшири обхвата на синята зона в града. Това стана ясно днес на редовното заседание на общинския съвет- Благоевград. С 28 гласа „за“ , 1 „против“ и 1 „въздържал се“ местните парламентаристи приеха предложението за разширяване на синята зона по ул. „Владо Черноземски“ от ул.“Христо Ценин“ до ул. „Скаптопара“ в посока на движението.

На първо четене предложението не бе прието с подкрепа от общинските съветници, според които това ще създаде транспортен хаос.

„Аз като живущ в квартала, това е напълно неуместно.Там по принцип се получават най-големите тапи, задръстванията, които продължават до другото кръгово на „Владо Черноземски“ и ако ви позволим паркирането в тази зона и стане синя зона за паркиране и от двете страни, ние ще направим в града пълен транспортен хаос.“ – каза Кирил Илиев.

На общинската сесия присъства и директорът на паркинги и гаражи Ивайло Червилов, който вметна, че общинските съветници не са разбрали предложението.

„Става въпрос за кръстовището ул „Владо Черноземски“ посока поликниниката. Посока болницата има около 50 метра, които могат да се използват за синя зона. Мисля, че тъй като има голям глад на паркоместа, е хубаво е малко от малко да преценяваме и да разширяваме синята зона.“ – обясни Червилов.

След много дискусии по време на заседанието , предложението бе прието

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене