Добра новина за село Рибново!

Финансирането за новия стадион в село Рибново вече е факт, след като със заповед на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева от 24 април са отпуснати 1 158 000 лв. За това се похвали Али Хатип от с. Рибново, който е основният инициатор за изграждане на спортното съоръжение.

„Идеята се зароди преди 2 г., когато започнах срещи с много хора, кметове и представители на различни институции. Изготвихме инвестиционен проект с община Гърмен и стигнахме до строително разрешение. На 13 ноември миналата година при посещението на президента Румен Радев на празника на село Рибново му разказах за стадиона. Държавният глава и тогавашният областен управител на Благоевград Николай Шушков поеха ангажимент да помогнат за реализацията на проекта.

На 29 ноември  той бе входиран в Министерство на младежта и спорта. Проведохме среща с кмета на Гърмен Феим Иса и министър Весела Лечева. И ето че на 24 април дойде нареждането за финансиране. За мен това е една сбъдната мечта, че успяхме да зарадваме местния отбор СК „Родопа“ /Рибново/, който тренираше върху старо игрище. Новият стадион ще бъде с 600 места на трибуната, 120 във ВИП ложата, съблекалня, стая за съдиите, стая за домакини и лекарски кабинет“, разказа 30-годишният Али Хатип.

Той е завършил Колеж за компютърни мрежи, а след това и магистратура по специалността „Национална сигурност“. В село Рибново е известен с общественополезни каузи и с активната си гражданска позиция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене