Местан: Не си представям законна форма на подслушване на политици

Местан

Категорично отричам всякакви форми на подслушване. Ние сме силно резервирани дори към законните форми на подслушване. Аз не си представям законна форма на подслушване на политици. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. „В тази форма на разследване неслучайно в закона е отразено на последно място, когато са изчерпани всички други средства за събиране на доказателства”, допълни той.„Точно Борисовото управление и управлението на Цветанов превърнаха подслушванията в масова практика”, смята Местан.

„По времето на Цветлин Йовчев като министър на вътрешните работи има рязък, огромен спад в броя на случаите на използване на СРС. Този министър въведе толкова тежки правила за вътрешен контрол, че при това управление не е възможно да се злоупотребява със СРС, особено за политически цели, което беше практика при управлението на МВР от Цветан Цветанов”, обясни той.

„Не съм казал, че ще има нови записи. Коментирах скандалните записи „Мишо Бирата”, разговора в Банкя и ги определих като случайни публични проявления на типологията на властта на Борисов. Това е политически анализ, който не стъпва на факти. На Борисов му е малко трудно да прави разликата между предположението, което изразих, и позоваването на факти. Аз не съм се позовавал на факти”, подчерта Лютви Местан.
www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене