Скандинавската декорация става все по-популярна

Скандинавският стил, се заражда в далечна Финландия, Норвегия, Дания и Швеция.  През годините се е развил, за да се превърне в декорация, която е ангажирана с изисканост, трезвост и хармония, успявайки да осигури необходимата топлина за борба с ниските външни температури. Но без да забравя корените си. Северният стил се възползва от природните ресурси, които го заобикалят, от светлина до дърво, за да предложи резултат, който е очарователен.

Цветовете в скандинавския стил

 Искаме интериорът на къщата ни да бъде идеален и за да постигнем това, един от най-подходящите цветове е белия, защото той е в основата на скандинавския стил. Той ще отразява всеки слънчев лъч, за да достигне до всеки ъгъл. И не само по стените, много често се срещат скандинавски мебели с този цвят. Освен че кара стаята да блести, бялото осигурява усещане за простор, което го прави идеален за малки пространства.

От друга страна е един от най-лесните за съчетаване цветове. Обикновено в скандинавския стил го намираме придружен от бежови или сиви детайли, както на някои стени, така и в мебели и декоративни елементи. Но все по-често се среща с черно като вторичен цвят, което му придава уникален щрих.

Изберете добре вашите северни мебели и бъдете наясно къде да ги поставите

 Когато избирате мебелите, които съпътстват скандинавския стил на вашия дом, трябва да имате предвид, че не трябва да се злоупотребява с тях. Ние искаме просторни стаи, така че трябва да сте много функционални, когато избирате мебели.

Северните мебели са създадени от местна дървесина. Поради тази причина букът или брезата трябва да обличат дома ви. Те са идеални материали, например за скандинавската маса, столове или дървено легло. Сега ги комбинирайте с други с модерен вид, за да постигнете ослепителен резултат. Няма елегантност като тази на северния стил.

Разбира се не е необходимо да се придържате към точно определени правила и норми. Вземете това, което ви харесва от скандинавския стил и направете дома си уникален, уютен и топъл.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене