ПМГ в Гоце Делчев домакин на работна среща по НП „Иновации в действие“ с други училища в България

В Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев пристигнаха представители на други три училища от градовете: Ботевград, Разлог и Пирдоп. Причината за среща на екипи от ученици и преподаватели от четирите училища е днешната работна среща за обмяна на опит по Националната програма „Иновации в действие“. В гоцеделчевсата гимназия те бяха посрещнати от директорът на училището, Елка Божикова.

Днес, в ПМГ „Яне Сандански“ ще има два иновативни урока които ще се водят от няколко учители едновременно защото в гимназията е практика се работи по отношение на интердисциплинарното преподаване, проект на базирано обучение. Двата урока са в две различни посоки. Първият урок ще бъде представяне на трансдисциплинарна практика на тема:

„Човек, обществпо, природа“ който ще се проведе в осми „а“ клас. Темата на вторият урок ще бъде: „Редът в природата и езикът на науката“ който ще се проведе в осми „б“ клас. Интрерсното ще бъде това, че гостуващите ученици които са тук заедно с техните преподаватели ще бъдат част от екипите на учениците от гоцеделчевската гимназия, ще бъдат част от реалния учебен процес.

„В процеса на съвместната работа, те ще черпят опит, ще могат да правят това което което правят и нашите ученици. Ще създадат приятелства“, сподели директорът Елка Божикова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене