Още едно място на вярата, където Санданчани ще имат възможност да се помолят за здраве и благослов, бе осветено на връх празника на града

Репортаж! Навръх празника на град Сандански бе осветен параклисът „Св. Св. Козма и Дамян”

Параклисът „Св. Св. Козма и Дамян” се намира в парк свети Врач, непосредствено до мирото и в близост до болницата. Неговото освещаване събра десетки хора на това място, които искаха да видят новия параклис.

Освещаването бе извършено от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

Мястото, на което е изграден параклисът, има особено значение, а името му не е избрано случайно. Покровители на град Сандански са именно светите безсребърници Козма и Дамян и затова и този параклис носи тяхното име.

АТАНАС СТОЯНОВ, кмет на община Сандански:

– Както Дядо Владика разказа, те са лекували тук на това място много хора, много  болни, имащи нужда от тяхната лечебна сила. И в тяхна почит, признателност и благочестие, с Божията благословия, с благословията на Дядо Владика, ние изградихме този малък и красив параклис. Днес го освещаваме в знак на почит към  нашите духовни патрони на град Сандански. Правим това, не защото днес е празника на града и чрез това да спазим някаква традиция или по някакви наши сантиментални, православни или духовни подбуди, а защото чрез такива богоугодни дела, убеден съм, всички тук присъстващи и всички православни християни се стремим да бъдем и добри хора, но и да следваме онези християнски ценности, добродетели, които са ни събрали днес тук. И нека чрез такива дела сега, а  и занапред, да продължим  заедно да следваме православния ни канон, да се стремим да бъдем добри хора, да бъдем  добри християни и да имаме само хубави поводи като този днес, за да може за прослава на Господ да живеем така, както е угодно Нему.

След освещаването хората, дошли да видят параклиса, бяха поръсени с светена вода, а оттук нататък това място ще бъде дом на вярата и дано повече хора да намират надежди и решение за своите проблеми и терзания там.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене