Костадинов разкри за какво не са се разбрали с Борисов и предупреди за скрит преврат

Двете основни формации дори и да съставят правителство, то ще е нестабилно. Както падна правителството на Петков, така ще падне и това.

До 4-5-6 седмици може да се развърти парламентарната рулетка и да имаме бюджет. Решението на Радев си е изцяло негово. Дали ще бави мандатът или не, бюджет трябва да има. Не сме го питали кога ще връчи мандат, това е негова задача. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след консултацията на партията при президента Радев. 

„Има хипотетичен шанс за правителство, защото политическите сили заявяват общи цели. Те са еднакви и единственото, което ги разделя са личните им сблъсъци. Дори да съставят правителство, то ще е нестабилно. Както падна правителството на Петков, така ще падне ие това. Те гледат собствените си лични интереси. Моментът, в който някой реши, че трябва да ритне столчето и да падне правителството, ще го направи. Кому е нужна тази политическа агония“, попита той.

„Ние сме готови да разговаряме с всеки. Посрещнахме Борисов в нашата стая преди няколко дни и разговаряхме. Това, което искаме обаче не посреща одобрение. Не срещаме подкрепа. Искаме референдум за запазването на българския лев. Върви проверка в НС и се надявам другата седмица да приключим и началото на май да стане ясно, че имаме повече от половин милион подписи“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Двете основни формации казват, че искат да се приемат закони за Еврозоната, което представлява един скрит преврат. Те не уважават волята на 604 хиляди български избиратели“, каза той.

Костадинов изтъкна, че вече са внесени конкретни законопроекти за махане на американските бази, чуждите агенти и референдума и ако получат одобрение, няма проблем „Възраждане“ да говори за конституционно мнозинство. Търсим подкрепа за нашите начинания.

„За каква Еврозона говорим, когато имаме ясно изразена воля на 604 хиляди избратели“, попита възмутено Костадинов.

„Ние искаме третия мандат, но дали ще го получим – зависи от президента. Всяка една формация трябва да е готова със състав на кабинет. Когато получим мандат, ще разберете повече“, заключи той.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене