БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ 2023 – ХЕДЛАЙНЕРИ ВСЯКА ВЕЧЕР НА ФЕСТИВАЛА

За 26-та година Банско кани любителите на джаза да се потопят в тази магия за осем дни и нощи през август. От 5 до 12 август в Банско ще се проведе Банско джаз фестивал 2023.
Над 30 български и чуждестранни изпълнители и групи ще излязат на сцената на Банско джаз фестивал този август, за да представят своите музикални проекти. Акцентът в това издание на фестивала са специалните проекти и колаборации създадени за Банско джаз фестивал. Това издание покрива широки музикални територии със звезди от България и с гости от Австралия, САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Словения, Косово, Куба, Колумбия, Израел, Франция, Норвегия, Германия, Нидерландияи Украйна.

И тази година в градския парк на гр. Банско ще има сцена за млади таланти и джаз точки, които ще допринасят за цялостната атмосфера на фестивала. За втора поредна година ще се проведе и Джаз Академия – Банско 2023, в която млади изпълнители и музиканти ще имат възможността да учат от големите имена в джаза, това заяви г-жа Илияна Щерева, председател на УС на Асоциация „Фестивалите в България“ с чието съдействие се организира Банско джаз фестивал.
Откриването ще е повече от впечатляващо със „Среща в приказка(та) с музиката на Йосиф Цанков“, концерт за Симфоничен оркестър, джаз трио и соло тромбон – Венцислав Стоянов и Симфоничния оркестър на БНР.

В програмата тази година големите имена са много като Алфредо Родригес- занково име в света на джаза. ПианистътХесус Молина идва от Колумбия със Лос Дромерос. Джаксън Матод квинтет, Великобритания.

Не може да пропуснем новите проекти на JP3 и Мирослава Кацарова трио – Bluetronic, на българска сцена се завръща и Шеки Ходжа от Косово, който ще представи своя проект Шеки и приятели. МауроСигура квартет, Италия;Показ трио, Украйна;ГашпърСелко квинтет, Словения.
В тази богата програма намират място и мултикултурни формации от АриЕрев трио, Израел – България; Петър Славов специален квартет, България – САЩ – Германия; Вероника Тодорова & Кристофър Херман, България – Германия; ЛусиУдуърд квартет, САЩ – Великобритания; ЕспенЕриксен трио & Анди Шепърд, Норвегия – Великобритания; Георги Корназов квартет, Франция – България; ЕспенЕриксен трио & Анди Шепърд, Норвегия – Великобритания.
Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фест www.banskojazzfestival.bgили на страницата във Facebook – Bansko Jazz Festival – Банско Джаз Фестивал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене