Десетки ученици от Разлог се включиха в Еколектория по повод Деня на Земята

Десетки ученици от Разлог взеха участие в Еколектория, организирана от Община Разлог, Исторически музей-Разлог и Национален парк “Рила”, по повод Деня на Земята.

Приветствия към всички участници в Еколекторията, свързана с дивата природа на Рила днес отправиха директорът на Исторически музей-Разлог г-жа Христина Манова и експертът от НП “Рила” – д-р Стефан Кирилов, а децата от група “Дечко” (ОДЗ “Д-р Елиза Астинова”), първокласници от ОУ “Никола Парапунов” и второкласници от НУ “Яне Сандански” поздравиха всички присъстващи с песни, танци и стихове за Земята.

В навечерието на 22. април организаторите успяха да успяха да обединят десетки ученици под мотото “Инвестираме в нашата планета”, като подчертаха важността от посвещаване на времето, ресурси и енергия за устойчивото бъдеще на планетата, справяне проблемите с околната среда и изменението на климата.

В Исторически музей-Разлог днес ученици от Начално училище “Яне Сандански”, Основно училище “Никола Парапунов” и Средно училище “Братя Каназиреви” пяха песни и гледаха филм за дивностите и величието на дивата природа на мястото, където се опазват изключително ценни растения, животни и гъби, а в края на събитието, всички получиха книжки и плакати с обитателите на парк “Рила”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене