Скрита камера разобличи в кражба служител в бензиностанция „Драки“/ОБНОВЕНО/

Андон Червенков

Собственикът Андон Червенков: Измаменият съм аз, а не клиентите, ревизия показа за 6 м. 20 000 лв. липси

Кражба за около 20 000 лева разследват служители на РУП – Сандански в бензиностанция „Драки”, която се намира на метри от „Интерхотел Сандански“. Сигналът е подаден от собственика Андон Червенков, който е един от първите строителни предприемачи в Сандански. Бензинджията Даниел Николов след разпит в полицията признал, че е извършил кражбата по схема, която прилагал от известно време.

Собственикът на бензиностанцията, в която се зарежда и газ, Андон Червенков заяви: „Първо искам да се обърна към жителите на община Сандански и да ги уверя, че те не са лъгани при пълнене на газовите бутилки, лъганият съм аз като собственик, ощетен съм с парична сума чрез добре прилагана схема за кражба от служителя ми Даниел, който е младо момче и не го разбирам защо го е правил, тъй като от шест години работи във фирмата ми. Схемата, по която е извършвал кражбата от мен, е следната: Клиент зарежда за 20 лева газ. В бутилката се слага точното количество за тази сума, но бензинджията манипулира с кантара фискалното устройство и то отчита по-малко количество. Разликата в парите той прибира.

Преди три месеца една жена идва при мен и ми казва, че е излъгана. Тогава аз отидох лично, замерихме зареденото количество на контролната везна и установихме, че в бутилката има точното количество, което жената е платила. Тогава тя се извини на работника, че се е усъмнила, че е била измамена.

Ревизия установи за 6 месеца липси за около 20 000 лева. Затова преди дни поставихме скрита камера в помещението и разкрихме измамата. Очаквам органите на реда да си свършат работата, едва след като официално се установи каква е стойността на измамата, ще реша какво да правя с подчинения си работник. Той все още се води на работа.

Призовавам клиентите да си взимат касовите бележки, когато зареждат газ, за да са сигурни, че количеството отговаря на цената, която са платили”, заключи А. Червенков.

Уличеният Даниел Николов преди близо година пострада в инцидента, станал в бензиностанция „Драки“, когато се взриви газова бутилка в лек автомобил. Тогава той помогна да бъде извадено детето от горящия автомобил и дори пострада.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене