Мъж от Сандански е поредната жертва на телефонните измамници

Мъж от Сандански е предал голяма сума на телефонни измамници, представили се за полицейски служители, съобщиха от областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.

В сигнала, подаден в Районното управление в Сандански, е посочено, че 68-годишен мъж от града е получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие с парична сума за залавянето на телефонни измамници. На потърпевшия е нанесена щета на приблизителна стойност около шест хиляди лева, съобщават от ОД на МВР-Благоевград. Оттам посочват, че по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От ОД на МВР призовават още гражданите за повишено внимание и проява на недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане целят получаването на пари.

За да бъдат предотвратени подобни престъпления от полицията призовават в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене