„Системата ни убива“ набира членове, за да се преобразува в партия

Представители на инициативата „Системата ни убива“ обявиха, че започват набирането на членове учредители, за да се преобразува гражданското движение в партия и да участва активно в политическия живот на страната. На пресконференция в Националния пресклуб на БТА от инициативния комитет на движението анонсираха, че предстои да публикуват публично своята учредителна декларация и оповестиха свое „кърваво писмо към властта“.

Адв. Росен Рашков, част от инициативата, обяви, че следващата стъпка ще бъде успешната регистрация на формацията и вписването ѝ в регистъра на партиите в Софийския градски съд. След това ще започне и изграждането на структури в страната, уточни той.

„Няма накъде да отстъпване повече, гърбът ни е опрян до стената. Наш ред е и на децата ни“, коментира той за решението „Системата ни убива“ да стане политическа формация.

„Целта ни е да тръгнем в посока на това да градим тухла по тухла обществото, което се разгради. Според мен, а има и доказателства за това, това беше умишлен процес. Като общество ние се разпаднахме“, допълни Нели Димитрова, също част от инициативата. Тя заяви, че ще се търси подкрепа от хората с „убити мечти“.

Като свои приоритети от „Системата ни убива“ изброиха няколко области, сред които здравеопазване, социални дейности, образование и енергетика.

„Нашата идея е хората да бъдат чути. От чуваемостта трябва да тръгне промяната. Тя винаги тръгва отдолу“, смята Димитрина Русева, участник в днешната пресконференция.

По време на пресконференцията от „Системата ни убива“ припомниха още, че техни представители са участвали вече на избори, но като гражданска квота от други политически формации и никога като самостоятелен политически субект, чието изграждане започва сега.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене