Месец и половина сериозни „тапи“ ще посрещат пътуващите през Владая за София, призоваха шофьорите: Ползвайте алтернативни маршрути

Пътуващите с автомобили от Югозападна България към София през Владая ще бъдат затруднени през следващите месец и половина. Причината е, че вчера стартира работата по подмяна на трамвайните релси в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ с Околовръстния път. Това е маршрутът, по който минава трамвай №5 в столицата.

„Няма да има пълно затваряне на кръстовището”, стана ясно от думите на заместник-кмета по строителството на Столична община Ангел Джоргов. Участъкът обаче ще бъде стеснен, а шофьорите са призовани да ползват алтернативни маршрути.

Само от района на Перник ежедневно с автобуси, микробуси и частни автомобили над 20 000 души отиват и се връщат от работа в София.

От Столична община твърдят, че ремонтните работи ще продължат месец и половина, след което движението в ключовия участък ще бъде възстановено напълно. Според Джоргов около три седмици се предвижда да бъде етапът, който се въвежда сега от страната на квартал „Княжево“. След това също за около три седмици ще бъде затворена и втората половина от кръстовището. Ремонтът ще се извърши така, че да не се затваря напълно кръстовището, и общо за около месец и половина да продължат ремонтните дейности по изграждане на новия релсов път, контактна мрежа и инженерни мрежи, които пресичат кръстовището, така че то да бъде напълно отворено след около месец и половина. Цялостният ремонт на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“. Ще приключи до края на лятото.

Перничани вече се готвят за пренасочване през магистрала „Струма“ или през Големо Бучино, Суходол и включване в столицата извън критичния участък.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене