Община Разлог улеснява достъпа до спортните площадки, в ОУ „Никола Парапунов“ и НУ „Св. Св. Кирил и Метоидий““

Днес, като част от дейностите към инициативата за “Безопасна и здрава среда”, кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметът г-жа Гергана Колчева-Фарфарова обсъдиха варианти за монтаж на нови прегради, около спортните площадки, в двора на Начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” и Основно училище “Никола Парапунов”.

“Към настоящия момент, достъпът до спортните площадки е ограничен, заради заключване на училищните дворове, което е и предпоставка за прескачане и нанасяне на повреди на огражденията. В близките седмици предстои да монтираме допълнителни прегради и да обособим нови входове, за да предоставим свободен и безопасен достъп до общинските, спортни терени на деца и възрастни, извънучебно време, както и да облекчим отговорността за опазване на площадките, от страна на двете учебни заведения.”, коментира инж. Гърменов.

На място днес инж. Гърменов и г-жа Фарфарова, заедно с експерти, взеха решение към спортната площадка в началното училище да се отвори съществуващият вход (откъм ул. “Арх. Александър Г. Баров”), а допълнителна преграда да ограничава достъпът до дворното пространство на ОУ “Никола Парапунов”, извън учебно време.

След монтаж на новите прегради в двете училища, дейностите по инициативата продължават с монтаж на ограничителни съоръжения, около парка, посока село Бачево и изграждащата се в момента детска площадка, при кръговото кръстовище при хотел Разлог (ул. “Екзарх Йосиф:, ул. “Иконом Ангелов” и ул. “Александър Стамболийски”).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене